Werken en leren

Wil je niet meer fulltime naar school, maar wel een mbo-diploma halen? Dan is werken en leren een goede optie voor jou.

Wat is werken en leren?

De officiële benaming voor deze opleidingsvorm is afgekort met BBL en staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Binnen deze opleidingsvorm wordt werken en leren met elkaar gecombineerd waarbij de student één dag per week naar school gaat en vier dagen per week werkzaam is bij een leerbedrijf in de buurt. De leerling die een BBL opleiding volgt is in dienst van Technopark en volgt daarnaast een opleiding.

Waarom werken en leren via Technopark?

Werken en leren via Technopark brengt aardig wat voordelen met zich mee.

Op contract
Wanneer je via Technopark een werken en leren traject aangaat kom jij op contract bij Technopark

Geen zorgen op een leerplek
Wij zoeken een leerbedrijf voor de student die dicht bij het woonadres gevestigd is.

Praktijkschool
Technopark heeft een complete werkplaats waardoor wij praktijkscholing kunnen bedien indien bepaalde opdrachten niet op het leerbedrijf uitgevoerd kunnen worden.

Begeleiding
Wij begeleiden iedere student met veel aandacht. Wanneer het even wat minder goed op school lukt, helpen wij jou weer op weg.

Wat heb ik nodig om te kunnen starten?

Bij voorkeur ben jij in het bezit van een VMBO-diploma. Ook met een ander diploma of een goede motivatie kan je bij ons het werken en leren traject beginnen.

Ben jij wat ouder, heb je al een startkwalificatie en absoluut geen zin om nog de schoolbanken in te gaan? Dan kan je ook kiezen voor een omscholingstraject.

Neem voor meer informatie contact op met