Werkvoorbereider

Voor diegene die graag de touwtjes in handen heeft!

Video

Iets voor jou?

Je kijkt vooruit zodat je een probleem snel kan signaleren en oplossen, voordat het van invloed kan zijn op het productieproces. Je hebt wat met cijfers en rekenen en vindt het leuk om te onderhandelen met de materiaalleveranciers over prijzen. Jouw planning pas je aan op de wensen van de klant en de mogelijkheden in de fabriek.

Samenwerken

Samen met je collega’s van de werkvloer werk je aan een snelle en correcte levering van kozijnen, ramen, deuren, trappen of houtskeletelementen.

BBL

Werken en leren zie jij wel zitten omdat je dan gelijk geld gaat verdienen en ook nog eens een mbo 4-diploma kan behalen.

De opleiding

Al een opleiding in de timmerindustrie op niveau 3

Heb je een gerelateerde niveau 3 opleiding afgerond? Dan kan je doorstromen naar de opleiding werkvoorbereider. Meestal werk je al bij een bedrijf en krijg je daar de mogelijkheid om de overstap naar kantoor te maken. Geen bedrijf? Dan gaan wij samen op zoek!

Nieuw in de timmerindustrie

We gaan samen kijken naar je mogelijkheden. We moeten natuurlijk wel een bedrijf vinden waar je de praktijk van de opleiding uit kunt voeren. De opleiding start je in de praktijk. Door deze ervaring weet je waar je over praat. In een snel tempo ga je door de theorie en praktijk van niveau 2 en 3 heen, waarna je de overstap naar kantoor gaat maken.

De theorie leer je op school

Eén keer per week kom je naar het Friesland college om lessen te volgen. Zo werk je toe naar erkend mbo 4-diploma!

Jouw carrière

Met je diploma op zak kan je aan de slag in de hele timmerindustrie als werkvoorbereider/calculator.

Bij jou start het productieproces. Je bent verantwoordelijk voor het maken van offertes voor de binnengekomen opdrachten. Je hebt veel contact met klanten die je goed kan adviseren over de opties en producten. Verder ben je verantwoordelijk voor de nacalculatie. Dankzij jouw slimme manier van inkopen en efficiënte planning is de offerte winstgevend. Vervolgens plan je de werkzaamheden die moeten gaan plaatsvinden. Hier zit je bovenop om te zorgen dat alles goed verloopt.

Wat ga je verdienen?

Wat je precies gaat verdienen is afhankelijk van je leeftijd. Hoe hoger je leeftijd, hoe hoger je loon zal zijn!

Technopark betaalt voor jou:

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij je niet druk hoeft te maken over financiële zaken. Daarom hebben wij besloten om een groot deel van de kosten op ons te nemen. Wij betalen je werkkleding, werkschoenen, op maat gemaakte gehoorbescherming, je reiskosten naar het bedrijf én je gereedschap. Ook krijg je een tegemoetkoming van de brancheorganisatie voor je schoolgeld. Alleen de reiskosten op de schooldag betaal je zelf. Zo hou jij mooi geld over voor leuke dingen! Scheelt weer toch?

Jij doet je best, wij regelen de rest!

Ben je geïnteresseerd? Of heb je een vraag?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Voor meer informatie neem contact op met: