Machine operator

Voor diegene die het te gek vindt om met machines bezig te zijn!

Video

Iets voor jou?

Jij werkt graag met je handen en vindt het werken met machines geweldig! Je hebt affiniteit met techniek en computers. Je bent flexibel, werkt snel en nauwkeurig én je kan goed alleen werken. Elke dag in de schoolbanken zitten is niet echt iets voor jou. Vier dagen in de week aan de slag bij een bedrijf en één dag in de week naar school past meer bij je. Gelijk geld gaan verdienen en ook nog eens een mbo-diploma halen, is wat je het liefste wil!

De opleiding!

Aan het begin van je opleiding leer je natuurlijk eerst alle basisvaardigheden bij ons in de werkplaats, zodat je veilig en goed voorbereid aan de slag kan bij je leerbedrijf.

Naar het leerbedrijf

Als je de basis onder de knie hebt, ga je naar je leerbedrijf. Daar ga je aan het werk en voer je praktijkopdrachten uit bijvoorbeeld zaag- en schaafwerkzaamheden en bij de computergestuurde houtbewerkingsmachines. Je praktijkopleider in het bedrijf zal deze opdrachten checken en voor je aftekenen.

Niet alle opdrachten uit kunnen voeren?

Zijn er praktijkopdrachten die je niet bij jouw leerbedrijf kan doen? Geen probleem! Dan halen we je gewoon tijdelijk terug naar onze werkplaats zodat jij rustig aan je praktijk opdrachten kan werken.

De theorie leer je op school

Eén keer per week kom je naar Firda om les te volgen. Op deze manier doorloop je in twee jaar je opleiding tot machine operator!

Jouw carrière

Met je diploma op zak kun je eigenlijk bij alle timmer- en trappenfabrieken, chaletbouwers en houtskeletbouwbedrijven aan de slag. Jij zorgt er voor dat de machines goed zijn ingesteld, het juiste materiaal gekozen wordt en dat de kwaliteit hoog blijft. Je werkt zowel in teamverband als alleen en beschikt over de kennis en vaardigheden om de fabriek van onderdelen te voorzien, zodat alles op schema kan blijven draaien.

Wat ga je verdienen?

Wat je precies gaat verdienen is afhankelijk van je leeftijd en mbo-niveau. Technopark hanteert de loontabel van timmerindustrie CAO. Wil je precies weten wat jij verdiend als leerling verwijzen wij naar de CAO.

cao voor uitzendkrachten versie 2021 – 2023

Technopark betaalt voor jou:

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij je niet druk hoeft te maken over financiële zaken. Daarom hebben wij besloten om een groot deel van de kosten op ons te nemen. Wij betalen je werkkleding, werkschoenen, op maat gemaakte gehoorbescherming, je reiskosten naar het bedrijf én je gereedschap. Ook krijg je een tegemoetkoming voor je schoolgeld. De reiskosten op de schooldag betaal je zelf. Zo houd jij mooi geld over voor leuke dingen! Scheelt weer toch?

Jij doet je best, wij regelen de rest!

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.