Houtskeletbouwer

Werken en leren

Video

Iets voor jou?

Jij werkt graag met je handen en vindt het grotere werk machtig mooi. Je bent snel maar werkt nauwkeurig en je vindt het leuk om met grote projecten bezig te zijn. Als houtskeletbouwer maak je complete delen van een huis, die direct naar de bouw kunnen. Elke dag in de schoolbanken zitten is niet echt iets voor jou. Vier dagen in de week aan de slag bij een bedrijf en één dag in de week naar school past meer bij je. Gelijk geld gaan verdienen en ook nog eens een mbo-diploma halen, is wat je het liefste wil!

De opleiding

Om houtskeletbouwer te worden begin je met de opleiding montagemedewerker Industrieel Produceren met Hout (IPmH). Aan het einde van deze opleiding kan je je verder specialiseren in de houtskeletbouw. Tijdens de opleiding ga je beginnen in onze werkplaats zodat je de basisvaardigheden kunt leren. Als je deze onder de knie hebt, ga je naar je leerbedrijf om aan de slag te gaan en verder te werken aan je praktijkopdrachten. Je gaat bijvoorbeeld gevelelementen zoals ramen, deuren en kozijnen in elkaar te zetten en afwerken. Tijdens je specialisatie Houtskeletbouw leer je meer over het isoleren en maken van complete gevelelementen.

Niet alle praktijk uit te voeren bij het bedrijf?

Mochten er praktijkopdrachten zijn die je niet bij jouw leerbedrijf kan doen? Geen probleem! Dan halen we je gewoon tijdelijk terug naar onze werkplaats zodat jij rustig aan je praktijk opdrachten kan werken.

De theorie leer je op school

Eén keer per week kom je naar Firda om les te volgen.

Jouw carrière

Met je diploma op zak kan je aan de slag bij een houtskeletbouwbedrijf. Jij zorgt er namelijk samen met je collega’s voor dat er complete wand- en vloerdelen of dakelementen de fabriek verlaten. Jij bouwt met een team van mensen aan houtskeletbouw woningen en zorgt ervoor dat die naar tevredenheid binnen een bepaald tijdsbestek worden afgeleverd. Een leuk bijkomend voordeel van Werken en Leren is dat je salaris ontvangt. Als je wilt weten wat je gaat verdienen verwijzen wij naar de timmerindustrie CAO of kun je ons bellen of e-mailen.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij veilig werkt. Wij betalen je werkkleding, werkschoenen, op maat gemaakte gehoorbescherming, je reiskosten naar het bedrijf en je gereedschap. Daarnaast krijg je een tegemoetkoming van de brancheorganisatie voor je schoolgeld. Alleen de reiskosten op de schooldag betaal jezelf. Zo houd jij mooi geld over voor leuke dingen, scheelt weer toch?

Jij doet je best, wij regelen de rest!

Wat ga je verdienen?

Wat je precies gaat verdienen is afhankelijk van je leeftijd en mbo-niveau. Technopark hanteert de loontabel van timmerindustrie CAO. Wil je precies weten wat jij verdiend als leerling verwijzen wij naar de CAO. Benieuwd of er werk te vinden? Bekijk dan onze Houtskeletbouw vacatures. Ook voor omscholers en zij-instromers hebben wij een gepast leer-werk traject. Lees meer op de omscholingspagina voor houtskeletbouwer.

Technopark betaalt voor jou:

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij je niet druk hoeft te maken over financiële zaken. Daarom hebben wij besloten om een groot deel van de kosten op ons te nemen. Wij betalen je werkkleding, werkschoenen, op maat gemaakte gehoorbescherming, je reiskosten naar het bedrijf én je gereedschap. Ook krijg je een tegemoetkoming van de brancheorganisatie voor je schoolgeld. Alleen de reiskosten op de schooldag betaal je zelf. Zo hou jij mooi geld over voor leuke dingen! Scheelt weer toch?

Jij doet je best, wij regelen de rest!

Ben je geïnteresseerd? Of heb je een vraag?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.