Ook jij kan houtskeletbouwer worden!

Jij weet al zeker dat je houtskeletbouwer wilt worden en dat je snel klaargestoomd wil worden voor je nieuwe baan? Dan is het verkorte omscholingstraject voor houtskeletbouwers er voor jou!


Al na 8 weken aan de slag

Door ons vaste scholingstraject toe te spitsen op de houtskeletbouw, hebben wij een kort, maar zeker compleet traject vormgegeven.

Kosten

Voor jou is het omscholingstraject gratis! Je hoeft er alleen voor te zorgen dat je bij Technopark komt voor de opleiding en bij het bedrijf voor de stage.


Wat kan je verwachten?

Voortraject

  • Aanmelding
  • Kennismakingsgesprek
  • Praktijkdag / testdag

Hierna besluiten wij samen of een baan als houtskeletbouwer bij je past.

Omscholingstraject

  • Voor een houtskeletbouwer is tekening lezen erg belangrijk, dus daar wordt veel aandacht aan besteed. Verder leer je veel over isolatiematerialen, folies, houtsoorten en plaatmateriaal en leer je hoe je dit alles samen moet voegen tot een kwalitatief eindproduct.

Stage en afronding

  • In de laatste weken van het omscholingstraject ga je stage lopen bij een bedrijf bij jou in de buurt. Zo kun je je vaardigheden vergroten en kennis maken met de praktijk. Technopark werkt er in deze periode hard aan om een betaalde baan voor jou te vinden. Dat kan bij het stagebedrijf zijn, maar in overleg ook bij een ander bedrijf. Wij hebben een breed netwerk in de timmerindustrie, waardoor uitplaatsing bijna altijd gegarandeerd is.
  • Het traject wordt uiteraard afgesloten met een certificaat. Hiermee kan jij je nieuwe kennis en vaardigheden aantonen.

Meer over het beroep houtskeletbouwer

Als houtskeletbouwer ben jij een kei in tekeninglezen. Je combineert alle losse onderdelen die je krijgt aangeleverd tot een wand- dak- of vloerelement. Je zorgt voor isolatie en brengt folies aan, zodat de elementen voldoen aan alle kwaliteitseisen. Is het element compleet, dan maak je het klaar voor transport. Hieronder zie je hoe het werk er in de praktijk uit ziet.

Interesse? Laat je gegevens achter, dan plannen we snel een afspraak om nader kennis te maken!

Neem contact met mij op!

Video