Leerbedrijf Smart Frames

Justin Bos (18) Uit Gorredijk

Ik ben Justin Bos en ben 17 jaar! Ik doe de opleiding Montagemedewerker niveau 2 en ik werk bij Smart Frames (voorheen Delcon) momenteel in de af-montage en in de spuiterij.

Waarom ben jij deze opleiding gaan doen?

De opleiding leek me leuk om te doen! Ik weet nog goed dat ik op de open dag kwam en ik het ‘wedstrijd’ kozijn in elkaar ging zetten. Dat bleek moeilijker dan gedacht! Maar mijn interesse was wel gewekt! Ik heb nog eventjes getwijfeld tussen schilderen en deze opleiding maar na de open dag was mijn keuze snel gemaakt!

Waarom past de Timmerindustrie zo goed bij jou?
Het is heel gezellig met de collega’s die je elke dag in de fabriek ziet. Daarnaast vind ik het heel leuk om met hout te werken. Ik hou van uitdagingen en timmeren vind ik heel leuk. Bij het werk komen deze dingen goed tot z’n recht. Daarnaast ben ik echt trots op de dingen die we maken!

 

Hoe ziet een dag bij Smart Frames eruit?

Ik kom meestal pas als een van de laatsten binnen dus ik kleed mij om en ga gelijk aan het werk! De dag is vaak druk maar wel heel gezellig! Als je in de spuiterij staat dan is het maar net wat er aan de beurt is. Soms moet ik gelijk spuiten of eerst nog iets afwerken. In de montage ga je meestal verder met de dingen waar je de dag daarvoor mee gestopt bent! Het is heel afwisselend hoe een dag bij ons eruit ziet!


Waar ben jij heel goed in geworden in de werk?
Ik kan mij veel zelfstandiger redden nu dan in het begin. Ik kan nu mijn collega’s goed helpen en weet mijn weg te vinden als ik een opdracht krijg. Dat is natuurlijk heel erg leuk! Dat je niet meer afhankelijk bent van een uitleg.


Hoe zie jij jezelf later?

Eigenlijk zou ik wel graag allround willen worden in een bedrijf. Dat is hoe ik mijzelf later zeker wel zie. Dus dat ik op alle plekken mijn werk goed kan doen. Wie weet dat ik in de toekomst nog eens een eigen bedrijf start maar dat is maar net hoe het dan loopt natuurlijk! Wel zie ik mijzelf nog voor een hele lange tijd in de timmerindustrie werken! Ik heb er veel plezier in!