Omscholing naar een baan in de timmerindustrie

Wil jij graag met je handen werken, een mooi product van hout maken en in een mooi team werken? Dan kun je nu de stap zetten om je om te laten scholen. Bij ons krijg je een gedegen basisopleiding en begeleiding om in de timmerindustrie aan de slag te gaan.

Het traject in het kort

In ongeveer 3 maanden leren wij jou de basis van het houtbewerken. Wij brengen jou in contact met bedrijven in jouw eigen regio, om zo de stap naar een betaalde baan in de timmerindustrie te kunnen zetten.

Kosten

Voor jou is het omscholingstraject gratis! Je hoeft er alleen voor te zorgen dat je bij Technopark komt voor de opleiding en bij het bedrijf voor de stage.

Succesvol

Het omscholingstraject is erg succesvol, al vele tientallen mensen hebben na afronding een baan gevonden en werken nog steeds met veel plezier in de timmerindustrie.

Video

Voor deze beroepen leiden wij je op:

Montagemedewerker

Jij maakt een compleet eindproduct. Alle onderdelen die nodig zijn om een kozijn, raam, deur, balie, kast, enz. te maken worden door jou gemonteerd, klaar gemaakt voor de spuiterij en daarna verder afgemaakt. Jij zorgt ervoor dat er een perfect product het bedrijf verlaat, dat direct naar de klant kan.

Machinaal houtbewerker

Jij staat aan de basis van elk product dat in een timmerfabriek, interieurbouwbedrijf of houtskeletbouwbedrijf wordt gemaakt. Je werkt met machines, die je zelf instelt en bedient, of die worden aangestuurd door een computer. Dan kun je aanpassingen in de programma’s aanbrengen en storingen oplossen.

Houtskeletbouwer

Als houtskeletbouwer ben jij een kei in tekeninglezen. Je combineert alle losse onderdelen die je krijgt aangeleverd tot een wand- dak- of vloerelement. Je zorgt voor isolatie en brengt folies aan, zodat de elementen voldoen aan alle kwaliteitseisen. Is het element compleet, dan maak je het klaar voor transport. Hieronder zie je hoe het werk er in de praktijk uit ziet.

Voor welke richting je wordt opgeleid hangt af van jouw voorkeur, aanleg en werkkansen in jouw regio.


Het omscholingstraject bestaat uit 3 delen:

Voortraject

  • Aanmelding
  • Kennismakingsgesprek
  • Praktijkdag / testdag

Hierna besluiten wij samen of een baan in de timmerindustrie bij je past. 

Omscholingstraject

  • Je leert de basis houtbewerkingstechnieken. Je gaat werken met machines, handgereedschappen en leert hoe je alles moet monteren. Ook leer je tekeninglezen en veilig werken.

Stage en afronding

  • In de laatste weken van het omscholingstraject ga je stage lopen bij een bedrijf bij jou in de buurt. Zo kun je je vaardigheden vergroten en kennis maken met de praktijk. Technopark werkt er in deze periode hard aan om een betaalde baan voor jou te vinden. Dat kan bij het stagebedrijf zijn, maar in overleg ook bij een ander bedrijf. Wij hebben een breed netwerk in de timmerindustrie, waardoor uitplaatsing bijna altijd gegarandeerd is.
  • Het traject wordt uiteraard afgesloten met een certificaat. Hiermee kan jij je nieuwe kennis en vaardigheden aantonen.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Wij denken graag met je mee!

 

Iets voor jou? Meld je dan direct aan!

 

Aanmelden voor omscholing