Speciaal voor diegene die een vakdiploma wil behalen, maar niet terug de schoolbanken in wil.

Je praktijkervaring in een branche diploma omzetten

Je hebt al veel ervaring, maar geen diploma om dit mee aan te tonen. Zo’n diploma is nu voor jou te verkrijgen door het volgen van een opleiding via de IPMH – industrieel produceren met hout.

Jij bepaalt zelf hoe uitgebreid je de opleiding maakt! De opleiding bestaat uit 4 of 5 certificeerbare eenheden. Wil je je branche diploma halen? Dan doe je ze allemaal! Wil je alleen meer weten over een specifiek onderdeel? Dan behandel je alleen dat onderdeel en krijg je een certificaat.

 

Drijfhout

Bij Drijfhout heeft André één van de certificaten gehaald voor Machinaal Houtbewerker!

Aan elk diploma zijn eisen verbonden. Jij gaat thuis digitaal met de theorie aan de slag. Je zal wekelijks inloggen en je blijft bij met de algemene kennis en de kennis specifiek voor de door jou gekozen opleiding. Op het werk ga je aan de slag met praktijkopdrachten. Samen met de leermeester van het bedrijf vink je deze af. De praktijkopdrachten kunnen veelal tijdens het productieproces. Dus dat is mooi meegenomen! Je sluit een certificeerbare eenheid af door alle theorie thuis te hebben gedaan en de bijbehorende theorie examens met een voldoende hebt afgesloten, de praktijkopdrachten in het bedrijf en als afsluiting doe je een praktijk examen; namelijk de proeve van bekwaamheid! Zo ga je alle eenheden af. Om je branche diploma te krijgen moet je helemaal aan het einde nog een Vakvaardigheidstoets doen. En dan ben je klaar en heb je je diploma in the pocket!! Hoe gaaf is dat!

Vakken als Nederlands, wiskunde en Engels zijn geen onderdeel van de opleiding. Je bent dus alleen bezig met je vak.

Eemshout

Bij Eemshout zijn ze met een hele club gestart én afgestudeerd!

Voor de volgende opleidingen zijn momenteel branchediploma's te behalen:

  • Montagemedewerker niveau 2 & 3

Bekijk hier de inhoud voor de opleiding montagemedewerker niveau 2
Bekijk hier de inhoud voor de opleiding montagemedewerker niveau 3

  • Houtskeletbouw niveau 2 & 3

Bekijk hier de inhoud voor de opleiding Houtskeletbouw niveau 2
Bekijk hier de inhoud voor de opleiding Houtskeletbouw niveau 3

  • Werkvoorbereider houtskeletbouw niveau 4
  • Werkvoorbereider kozijnen, ramen en deuren niveau 4
  • Werkvoorbereider trappen niveau 4

Maartje Kruithof

Maartje was de eerste compleet afgestudeerde IPmH’er in Nederland! Inmiddels is ze doorgegroeid naar de tekenkamer bij UNG Houtconstructies.

‘Ik heb het als zeer prettig ervaren om met de opleiding bezig te zijn. Als je ergens wil komen in de houtindustrie dan is dit een perfecte uitkomst om zo je diploma te behalen! Thuis aan de slag en tijdens de productie met de praktijk bezig. Met een waardevolle diploma als eindresultaat staat niks je meer in de weg.’

Je hoeft niet per se bij Technopark in dienst te zijn! Dit is een initiatief van de overkoepelende branche organisatie dus werk jij in de timmerindustrie? In vaste dienst of als uitzendkracht? Dan kan je gebruik maken van deze opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen!

Voor meer informatie