De loopbaan van uw medewerkers, heeft dit ook uw aandacht?

Voor uw bedrijf is het belangrijk dat medewerkers vitaal en gemotiveerd hun werk kunnen blijven doen. Loopbaanbegeleiding helpt om dat te bereiken.

Voor welke vragen wordt een antwoord gezocht?

  • Hoe is het gesteld met mijn motivatie?
  • Ben ik nog op mijn plek binnen dit bedrijf? Binnen deze afdeling? Binnen deze functie?
  • Wat zou ik nog willen leren?
  • Wat heb ik nodig om mijn werk gezond en met plezier te kunnen blijven uitvoeren?
  • Wat heb ik mijn bedrijf te bieden?
  • Wat verwacht ik van mijn werkgever?

Wat levert dit op?

De werknemer krijgt meer grip op zijn ontwikkeling en loopbaan en dit verhoogt de werknemerstevredenheid. Wensen en plannen worden concreet gemaakt, waardoor plannen omgezet worden tot doelen die behaald kunnen worden. Als je weet wat je wil, kun je je energie positief inzetten om dit te bereiken.

Hoe ziet een traject eruit?

Aanmelding

De aanmelding wordt altijd gedaan door de werknemer. Hij of zij moet immers zelf met de loopbaan aan de slag willen gaan en stappen willen zetten, anders zal er geen succes zijn. Wel kunt u vanuit een gesprek de werknemer wijzen op de mogelijkheid een dergelijk traject te starten.

Voorbereiding gesprek

Er is een korte intake om de doelstellingen van de werknemer te bepalen. Aan de hand daarvan worden testen en opdrachten ingezet die input voor het loopbaanadviesgesprek zijn.

Gesprek

In het adviesgesprek worden de uitkomsten van de testen en opdrachten besproken en wordt een plan geformuleerd.

Vervolg

Het is aan de medewerker zelf om te bepalen wat hij met zijn leidinggevende wil delen. De medewerker kan aan de slag met het plan om zijn loopbaan verder vorm te geven.