Ziek in fase A

Allereerst: Wat vervelend dat je ziek bent! Van harte beterschap gewenst! Er zijn regels die je moet volgen als je je ziek wil melden. Meld voor aanvang van de werkzaamheden bij je opdrachtgever dat je ziek bent! Ze rekenen op je, dus het is belangrijk dat ze weten dat jij die dag niet komt werken. Dan ben je nog niet klaar.. je moet je namelijk ook bij Technopark ziek melden. Ook dit is erg belangrijk omdat wij voor jou een melding moeten doen bij het UWV. Het UWV betaalt jouw ziektewetuitkering. Zorg dus dat je naast je opdrachtgever ook altijd Technopark belt!

Weer beter?

Wat fijn dat je je weer goed genoeg voelt om aan de slag te gaan! Daar zal jouw opdrachtgever blij mee zijn. Bij het beter melden moet je 3 bedrijven bellen namelijk:

 • De opdrachtgever
  Je bent officieel uit dienst, het is dus handig om de opdrachtgever al eerder op de hoogte te stellen van het feit dat je weer aan de slag kan. Zo kan de opdrachtgever hier rekening mee houden in de planning.
 • Technopark
  Wij zijn jouw werkgever en moeten alles administratief weer in orde maken. Bel ons op het nummer: 0513-655120.
 • Het UWV
  Bel 0900-9294 en hou je BSN bij de hand, of meld je beter via het online portaal van het UWV.  Je bent verplicht zelf aan het UWV je betermelding door te geven.

 

Wat gebeurt er als ik mij te laat ziek meld?


Helaas kunnen wij jou niet met terugwerkende kracht ziek melden. Dan krijgen wij namelijk een boete van het UWV. De dag dat je je ziek meldt, is in dit geval de eerste ziektedag. Bij fase A zijn er twee wachtdagen van toepassing als er sprake is van ziekte.

 

Regels van het UWV

 

De onderstaande regels zijn gekopieerd vanaf de website van het UWV en kunnen natuurlijk wijzigen. Lees daarom goed alle informatie door die je van het UWV ontvangt en check regelmatig de website.

 • Na uw ziekmelding moet u elke dag tot 18.00 uur thuisblijven totdat een van onze medewerkers u heeft gebeld, u thuis heeft bezocht of u een uitnodiging heeft gekregen om naar het spreekuur te komen.
 • Tot dit eerste contact met UWV mag u wel uw arts of uw fysiotherapeut bezoeken. Of naar een sollicitatiegesprek gaan.
 • Soms vragen we u de eerste 2 weken thuis te zijn, omdat een medewerker bij u langskomt. Blijf dan ’s morgens tot 10.00 uur en ’s middags van 12.00 tot 14.30 uur thuis. Bent u dan niet thuis omdat u een afspraak heeft met uw arts of fysiotherapeut of omdat u naar een sollicitatiegesprek moet? Geef dat dan altijd vooraf aan ons door.
 • Kunt u thuis niet zelf de voordeur opendoen? Zorg er dan voor dat er iemand bij u is die dat wel kan. Doet uw deurbel het niet? Laat ons dan duidelijk weten hoe u wel bereikbaar bent. Bijvoorbeeld met een briefje op de deur.

Wil je je ziek melden? Neem dan contact op met iemand van Technopark!