Machinaal houtbewerker

Voor diegene die het te gek vindt om met machines bezig te zijn!

Video

Iets voor jou?

Jij werkt graag met je handen en vindt het werken met machines geweldig! Je hebt affiniteit met techniek en computers. Je bent flexibel, werkt snel en nauwkeurig én je kan best wel goed met druk omgaan. Elke dag in de schoolbanken zitten is niet echt iets voor jou. Vier dagen in de week aan de slag bij een bedrijf en één dag in de week naar school past meer bij je. Gelijk geld gaan verdienen en ook nog eens een mbo-diploma halen, is wat je het liefste wil!

De opleiding!

Aan het begin van je opleiding leer je natuurlijk eerst alle basisvaardigheden bij ons in de werkplaats, zodat je veilig en goed voorbereid aan de slag kan bij je leerbedrijf.

Naar het leerbedrijf

Als je de basis onder de knie hebt, ga je naar je leerbedrijf. Daar ga je aan het werk en voer je praktijkopdrachten uit met bijvoorbeeld de afkortzaag, vlakbank, vandiktebank of de vierzijdige schaafmachine. Je praktijkopleider in het bedrijf zal deze opdrachten checken en voor je aftekenen.

Niet alle opdrachten uit kunnen voeren?

Zijn er praktijkopdrachten die je niet bij jouw leerbedrijf kan doen? Geen probleem! Dan halen we je gewoon tijdelijk terug naar onze werkplaats zodat jij rustig aan je praktijk opdrachten kan werken.

De theorie leer je op school

Eén keer per week kom je naar het Friesland college om les te volgen. Op deze manier doorloop je in twee jaar je opleiding tot machinaal houtbewerker!

Jouw carrière

Met je diploma op zak kun je aan de slag bij alle timmerfabrieken, trappenfabrieken, chaletbouwers en houtskeletbouwbedrijven. Jij zorgt er namelijk voor dat de machines goed zijn ingesteld, het juiste materiaal gekozen wordt en dat de kwaliteit hoog blijft. Je werkt zowel in teamverband als alleen en beschikt over de kennis en vaardigheden om de fabriek van onderdelen te voorzien, zodat alles op schema kan blijven draaien.

Wat ga je verdienen?

Wat je precies gaat verdienen is afhankelijk van je leeftijd en mbo-niveau. Voor iemand die 16 jaar is en een niveau 1 opleiding volgt, is het loon €1123,63 bruto per 4 weken. Maar hoe hoger je leeftijd en mbo-niveau, hoe hoger je loon! Klik hier voor het meest recente overzicht voor de jeugdlonen.

Technopark betaalt voor jou:

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij je niet druk hoeft te maken over financiële zaken. Daarom hebben wij besloten om een groot deel van de kosten op ons te nemen. Wij betalen je werkkleding, werkschoenen, op maat gemaakte gehoorbescherming, je reiskosten naar het bedrijf én je gereedschap. Ook krijg je een tegemoetkoming van de brancheorganisatie voor je schoolgeld. Alleen de reiskosten op de schooldag betaal je zelf. Zo hou jij mooi geld over voor leuke dingen! Scheelt weer toch?

Jij doet je best, wij regelen de rest!

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Voor meer informatie neem contact op met: