Het Corona-virus heeft invloed op de hele wereld. Ook in onze regio krijgen wij steeds meer te maken met de gevolgen ervan. Er is veel onzekerheid en onduidelijkheid, dat snappen wij. Op deze plek willen wij jou als werknemer of leerling van Technopark informeren. Zo goed als wij kunnen, want ook voor ons is het zoeken naar de juiste informatie en deze verandert met de dag. Heb je specifieke vragen, of mis je een belangrijk onderwerp op deze pagina. Neem dan contact met ons op! Wij zijn er voor jou!

Update (18-08)

De vakantie is voorbij en het normale leven begint weer. Ook al is dat het nieuwe normaal. Covid-19 is er nog steeds en de recente besmettingen in Dokkum laten zien dat iedereen risico op besmetting loopt. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen. Alleen zo weet je zeker dat je niet besmet bent en anderen in gevaar brengt. Is de test negatief? Dan kun je gerust weer aan de slag gaan.

 

Blijf alert (19-06)

Langzaamaan worden steeds meer maatregelen versoepeld. Het lijkt daardoor dat het virus weg is, maar helaas is dat niet het geval. Tot het moment dat er een vaccin of medicijn is, blijft het volgende ontzettend belangrijk:

  • Was je handen grondig meerdere keren per dag, maar in ieder geval voordat je start met werken, voor en na de pauzes, na ieder toiletbezoek en nadat je je neus hebt gesnoten of hebt geniesd en na afloop van het werk.
  • Blijf thuis wanneer je verkoudheidsklachten hebt, hoest of koorts hebt.
  • Blijf ook thuis wanneer een gezinslid koorts heeft in combinatie met hoesten of verkoudheidsklachten.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Nies en hoest aan de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik voor het snuiten van je neus papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg.

Door je aan deze regels te houden, houden wij samen het coronavirus onder controle!

 

Wordt het vakantiegeld later uitbetaald? (toegevoegd n.a.v. vraag 24-03)

Nee. Vooralsnog is er voor Technopark geen noodzaak om het vakantiegeld later dan in mei uit te betalen. Eind mei is nog wel ruim 2 maanden van ons verwijderd en natuurlijk kan in die tijd de situatie veranderen. Mocht dat zo zijn, dan melden wij dat aan jou.

Voorkomen is beter dan genezen

Laten we beginnen met de basis. Hou je aan de volgende voorschriften, dan is de kans op besmetting zo klein mogelijk:

  • Was regelmatig je handen
  • Hoest en nies in de holte van je elleboog
  • Heb je verkoudheidsklachten, koorts of hoest je veel? Blijf dan thuis en wacht tot je in ieder geval 24 uur klachtenvrij bent. Meld je bij Technopark als dit het geval is.

Maatregelen in de bedrijven

Vanuit Technopark worden de regels van het RIVM nageleefd. Ook bij jouw opdrachtgever worden afspraken gemaakt over hygi├źne, pauzetijden, werktijden, wel of geen gebruik van de kantine, enz. Het is belangrijk dat je je aan deze regels houdt.

Leerlingen volgen online onderwijs (aangepast 06-04-2020)

In ieder geval tot 28 april blijven de schoollocaties gesloten. Leerlingen gaan wel naar hun stageadres. Het Friesland College heeft de lessen online weer opgestart. Dit betekent dat de leerlingen op hun reguliere schooldag onderwijs volgen. Dit kan in een geschikte ruimte bij het stagebedrijf, of thuis. Alle leerlingen zijn geïnformeerd.

Wanneer er niet voldoende werk meer is bij de bedrijven

De bedrijven zullen meer en meer last gaan krijgen van de gevolgen van het virus. Wat, wanneer en hoe lang, is nog niet bekend. Wel weten wij dat de overheid een tegemoetkoming aan het organiseren is, zodat je inkomen veilig wordt gesteld. Hoe dit er precies uit komt te zien, is nu nog niet duidelijk. Stopt het werk voor jou, neem dan contact met ons op. Wij gaan samen met jou de situatie doornemen en afspraken maken.

En wat als er sprake is van een “total lockdown”?

We krijgen de vraag steeds vaker: “Wat gebeurt er wanneer Nederland in een “total lockdown” terechtkomt? Krijg ik dan nog wel loon?” Of er een “total lockdown” komt, weet nog niemand. Maar ook voor deze situatie geldt hetzelfde als hierboven genoemd is. De overheid werkt samen met alle werkgevers aan een oplossing om jouw inkomen veilig te stellen.

Technopark is bereikbaar

De medewerkers van Technopark zijn bereikbaar via mail, telefoon en WhatsApp. Een groot deel van de tijd werken de medewerkers vanuit huis. Achter de schermen gaat alles dus nog door en wij zijn altijd bereikbaar. De werkplaats is in ieder geval gesloten tot 28 april.