Wiebe van Marrum, voorman bij Smart Frames

Van leerling naar voorman!

Afgelopen woensdag 24 maart, spraken we met Wiebe van Marrum uit Reduzum, voorman bij Smart Frames in Gorredijk. Wiebe is als leerling lang verbonden geweest aan Technopark omdat hij de opleidingen van niveau 2, 3 en 4 heeft gedaan. We stellen hem enkele vragen over zijn tijd bij Technopark. Wiebe blijkt een vlotte verteller te zijn die niet lang over de vragen hoeft na te denken.

Hoe lang is het geleden dat je de opleiding volgde?
Ik ben in 2007 eerst gestart met de opleiding bouwtimmerman, maar dat was niet mijn ding. De sfeer en het werk was niet leuk en ik wilde al snel wat anders. In 2008 ben ik geswitcht naar Technopark en daar was ik wel op mijn plaats.

Bij welke bedrijven heb je zoal werken/leren gedaan?
Oei, dat is al een tijdje terug, even denken…. Mijn werken-leerstages zijn bij verschillende bedrijven geweest. Het eerste bedrijf waar ik naar toe ging was Tinga Deuren in Winsum bij Marc Meeusen, daarna een jaar in Sneek bij Houkesloot. Daar was Leo Albertsma mijn leermeester. Toen naar Delcon (Smart Frames). In die tijd begon ook de bankencrisis en dat was een lastige tijd voor iedereen. Ben toen nog kort bij de Houtmolen aan de slag geweest en ook nog bij Timboco in de zomervakantie. Uiteindelijk ben ik bij Smart Frames gebleven. Daar heb ik ook mijn niveau 4 opleiding meewerkend leidinggevende afgerond.

Heb je er wat aan gehad?
Jazeker, dat ben ik vooral later gaan beseffen. Niveau 2 gaf mij een goede basisopleiding met name de kennis van hout en materialen was erg nuttig. Met niveau 3 kon ik meer meer de diepte in, ik werd zelfstandiger en kreeg ook meer kennis van de machines. Met niveau 4 heb ik in basis geleerd wat er allemaal nodig is om een fabriek draaiende te houden en hoe je dat aanstuurt.

Wat zou je graag anders gezien hebben gedurende je opleiding?
Tsja, dat is een lastige vraag. Eigenlijk vond ik het prima allemaal. Je werkt en je leert in de baas zijn tijd met een goed salaris, wat wil je nog meer. Je kunt op verschillende plekken eens in de keuken kijken. Het is voor iedere leerling goed om bij verschillende bedrijven gewerkt te hebben. En eigenlijk geldt dat natuurlijk ook voor het vaste personeel. Maar om terug te komen op je vraag; ik kan eigenlijk niets noemen.

De bedoeling was dat je een vak leerde maar ook om je te helpen volwassen te worden. Is dat gelukt?
Ik denk het wel. Je leert steeds meer om dingen zelf te regelen zonder je ouders. Je leert wat werken is, je leert voor jezelf op te komen, je durft fouten te maken, keuzes te maken en hulp te vragen. En tenslotte ‘doorzetten’ ook als het eens tegenzit: daar wordt je volwassen van!

Hoe kijk je nu aan tegen je vakgebied, wat zijn de grootste veranderingen?
De afgelopen jaren is er best wel veel veranderd. Afgeleverd beglazen en kitten, veel minder afval meer houtskeletbouw ga zo maar door. Ik verwacht dat er ook de komende jaren nog veel zal veranderen. Veel activiteiten van de buitenbouw worden naar binnen gehaald, er zal meer met hout gaan worden gebouwd. CO2 problematiek, circulair bouwen, milieu; allemaal zaken die bijna niet speelden toen ik met de opleiding begon.

Wat zou je de leerlingen van nu willen meegeven?
Ontwikkel je, gebruik je tijd zinvol, durf vragen te stellen, durf fouten te maken en leer daarvan! Hoe meer energie je in je opleiding en werk steekt, des te meer krijg je er voor terug.