Leerbedrijf Dragt Houtkonstruktie bv

Luuk Hendriksen (19) uit Blankenham

Luuk is in september 2018 begonnen met zijn niveau 2 opleiding Industrieel produceren met hout om zich vervolgens te gaan specialiseren in Houtskeletbouw. Hiervoor deed hij de opleiding allround timmerman op de bouw, maar de bouw was toch niet echt iets voor hem. Toen hij bij Dragt kwam te werken kwamen zijn kwaliteiten pas naar boven en heeft hij de switch van de bouw naar de timmerindustrie snel gemaakt.

Waarom past de timmerindustrie zo goed bij jou?

Ik vind hout gewoon heel leuk. Het is mooi om te zien dat er van losse onderdelen echt iets nieuws kan ontstaan zoals complete daken of wanden. In de timmerindustrie is het werk beter te overzien dan in de bouw en daarbij is het droog en warm binnen wat ik ook wel prettig vind.

Hoe ziet een dag bij Dragt eruit?

Om 07:00 beginnen we. Ik heb de afgelopen maanden in de zagerij gestaan. Ik haal de zaaglijsten van kantoor en zorg dat al mijn collega’s van het juiste materiaal word voorzien. Dat kan plaatmateriaal zijn voor bijvoorbeeld knieschotten of houten onderdelen zoals sporen of stijlen. Als ik het klaar heb, controleren we het altijd met een collega en haal ik weer een nieuwe lijst van kantoor. Ik zit nu tijdelijk vanwege een blessure in de werkplaats van Technopark maar als ik weer terug ga kom ik waarschijnlijk weer in de elementen te staan.

Waar ben jij heel goed in geworden?

Ik heb geleerd om met de computergestuurde machine te werken (CNC) dat vind ik echt heel erg leuk. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik overweg kan met een lucht gestuurde tacker. Ik heb mijn heftruck certificaat gehaald en daar heb ik geleerd hoe je goed en veilig met de heftruck hout van de ene plek naar de andere brengt. Er leuk om te doen trouwens.

Hoe zie jij jezelf later?

Ik heb het eigenlijk heel erg naar mijn zin bij Dragt. Ik zie mijzelf daar gewoon mooi aan het werk zijn. Het aller leukste werk vind ik in de zagerij maar in de elementen voel ik mij ook wel thuis. Niks geks dus, gewoon mooi werk doen!