Staand vlnr: Martin Vogel (productieleider), Jan Ramakers, Peter Kremer (leermeester), Pieter de Boer (directeur), Silvia Akkerman (begeleider), Kevin de Meer Zittend vlnr: Gavin Muller, Olaf Wiegers, Bryan van der Zee. Afwezig: Pieter Wiersema

Eemshaven – Een diploma halen en fulltime werken, hoe doe je dat? Zes werknemers van Eemshout Prefab weten het antwoord. Thuisstudie, theorie toepassen tijdens het werk en praktijkopdrachten én een flinke dosis doorzettingsvermogen. Naast hun baan als houtskeletbouwer hebben zij alle zes hun branchediploma timmerindustrie gehaald. Dit moest uiteraard gevierd worden tijdens een officiële diploma-uitreiking.

De diploma’s werden uitgereikt door de directeur van Eemshout, Pieter de Boer. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om werknemers de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Voor het bedrijf betekent deze opleiding meer kennis en waarborging van kwaliteit. Eemshout staat hier voor en biedt iedere werknemer de mogelijkheid een branchediploma te halen.

“Ik was werkzaam als kok, maar helemaal horeca-moe geraakt,” vertelt Olaf Wiegers, één van de deelnemers, tijdens de diploma-uitreiking. “Na een omschooltraject kon ik gelijk aan het werk bij Eemshout. Maar je merkt dat je dan toch een theoretische basis mist.” Toen de mogelijkheid kwam om de opleiding te doen stond hij niet gelijk te springen. “Ik heb wel wat moed moeten verzamelen om weer te gaan leren. Je moet er immers ook in je vrije tijd mee aan de slag.” Achteraf is hij heel blij dat hij het gedaan heeft. “Het is me heel erg meegevallen en dit diploma heeft extra waarde juist omdat het me naast mijn fulltimebaan gelukt is.”

Het is een ultieme samenwerking geweest tussen Eemshout Prefab, Stichting Hout dat Werkt en Technopark. Stichting Hout dat Werkt zorgde voor een online platform met de lesstof en theorie-examens. Jorine Rupert van Technopark verzorgde de opzet en begeleiding en bij Eemshout Prefab is er een heus opleidingsteam opgericht, bestaande uit begeleider Silvia Akkerman,leermeester Peter Kremer en productieleider Martin Vogel.

Supertrots is leermeester Peter op ‘zijn jongens’. Af en toe moest hij ze stimuleren maar over het algemeen gaven ze 100% inzet. “Een hele enthousiaste groep die met veel plezier met hun opleiding bezig was. Ik zie het verschil van extra kennis op de werkvloer. En dat is waar wij op hoopten. Echt geweldig dus!” Productieleider Martin Vogel heeft met bewondering gekeken naar de energie die door de werknemers is gestoken in het behalen van de opleiding. Hij vindt het prachtig dat zij nu beloond zijn met een waardevol diploma.

Werkgevers in de timmerindustrie zetten graag een stapje extra voor hun werknemers, ziet Jorine Rupert, opleidingscoach en arbeidsbemiddelaar bij Technopark. “Werkgevers zien in dat ze hun personeel wat moeten bieden op opleidingsgebied. Het is tegenwoordig niet meer één trucje wat ze moeten doen, ze moeten op alle plekken inzetbaar zijn.” En daar is zo’n brancheopleiding perfect voor.

Kevin en Gavin, twee deelnemers, denken er zelfs over na om door te leren. Ze willen zich graag nog verder ontwikkelen binnen de timmerindustrie. En een goed voorbeeld doet goed volgen, want zeven andere collega’s zitten inmiddels ook in de afrondende fase om hun branchediploma te halen. Eemshout heeft straks dus een werkplaats vol met enthousiaste én goed opgeleide werknemers.

Het branchediploma wordt volgens de methode “Industrieel produceren met hout” aangeboden en kan op verschillende niveaus en in verschillende richtingen behaald worden. Zo wordt naast de opleiding houtskeletbouwer, ook onder andere de opleiding montagemedewerker timmerindustrie, machinaal houtbewerker en werkvoorbereider aangeboden.

Heb je zelf interesse in IPmH? Klik dan hier voor meer informatie en aanmelding.

Kom kennis maken bij Technopark!

Ben jij benieuwd naar onze opleidingen, mogelijkheden en wil je graag in de werkplaats rondkijken? Meld je dan aan voor de individuele voorlichtingsmogelijkheden! Jij kan samen met je ouders op afspraak langskomen zodat we goed rekening kunnen houden met de corona maatregelen

Meld je hier aan! 

 

Nieuwsbrief Menzis: SamenGezond over gezond leven thuis en op je werk

Gezond leven is goed voor je. Zowel thuis, als op het werk. Maar ongezonde keuzes zijn verleidelijk, aantrekkelijk en soms bedrieglijk makkelijk. Vooral in drukke periodes. Het gezondheidsprogramma SamenGezond is je steuntje in de rug om te kiezen voor een gezonde leefstijl. Het programma heeft niet alleen een nieuwe jas gekregen. Zo kun je meedoen aan Weekdoelen. Of gebruik maken van een e-mail coach.

Lees de nieuwsbrief hier

 

 

Onze nieuwe eyecatcher!

Eindelijk is onze fantastische landkaart af! Het heeft bloed zweet en tranen gekost, maar dan heb je ook wat! Nu te bewonderen in onze spreekkamer!

 

 

Video

 

 

Video

 

 

Nieuwsbrief: Met meer water drinken blijf je op gewicht

Ben je toe aan koffie? Neem er eens een glaasje water bij. Want wist je dat water drinken helpt bij een gezond gewicht? Met een kleine aanpassing in je gewoontes thuis en op het werk, kun je vaak al makkelijker op een gezond gewicht blijven. Met de tips in deze nieuwsbrief kun je direct beginnen.

Lees hier de nieuwsbrief

 

 

TechMISSion

Volop kansen voor vrouwen in bouw en techniek

Meld je aan voor TechMISSion op dinsdag 5 maart 2019 in Heerenveen

Meer vrouwen interesseren voor de bouw en de techniek. Dat is het idee achter ‘TechMISSion’, dat 5 maart 2019 haar vijfde editie beleeft.

Ben jij er ook (weer) bij?

Ben jij 14 jaar of ouder en wil je weten of (bouw)techniek wat voor je is? Of doe je al een bouw- of technische opleiding en wil je met andere (bouw)technische meiden in contact komen en bij bedrijven in de keuken kijken. Meld je dan snel aan!

Wat ga je doen?

Je volgt workshops, gaat bij bedrijven op bezoek,  gaat hier aan de slag én ontmoet andere ‘technische’ meiden. Zo krijg je een goed beeld van  wat je in de bouw en techniek allemaal kunt doen en worden én wie hier ook interesse in hebben.

Meld je aan

 

 

Open dagen 25 & 26 Januari 2019

Op vrijdag 25 januari en zaterdag 26 zijn er op de Skrynmakker 1 te Heerenveen twee collectieve open dagen. Technopark, het Friesland College en Bouwmensen openen haar deuren om de toekomstige VMBO schoolverlaters  van informatie te kunnen voorzien over de diverse opleidingen in de bouw en het hout. Wij staan er met ons team om iedereen te informeren over de verschillende opleidingen specifiek richting de timmerindustrie en wat de omschool mogelijkheden zijn voor zij-instromers.

Zien we je daar?

Vrijdag 25 november: 16:00 – 21:00

Zaterdag 26 november: 09:30 – 13:00

 

 

Dragt Houtkonstruktie genomineerd voor ondernemer van het jaar

Hoe gaaf is dit! Ons lidbedrijf Dragt Houtkonstruktie bv was genomineerd voor ondernemer van het jaar in de gemeente Weststellingwerf. Een prachtige tweede plaats is behaald! En hoe trots zijn wij dat Jopie Dragt onze samenwerking aanhaalt op gebied van (om)scholing en personeel. Bekijk de onderstaande film en kijk gelijk naar de toekomstplannen van Dragt in Wolvega!

Video

 

 

De nieuwe zorgpremies en kortingen voor 2019 zijn bekend

Weet jij al of je over gaat stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar per 1 januari? Via Technopark krijg je een mooie korting! Kijk maar eens wat Menzis, De Friesland en CZ jou te bieden hebben. Klik hier!

 

 

Nieuwsbrief: Werkstress! Beter voorkomen dan genezen

De helft van Nederland kampt met stress gerelateerde klachten, maar laat zich niet snel kennen. Soms kun je al door korte meditatieoefeningen of een lunchwandeling stress vermijden. In deze nieuwsbrief vind je oefeningen, vertelt topkok Niven Kunz over zijn drukke leven en krijg je tips over hoe je jezelf af en toe ‘uit’ zet.

Lees de nieuwsbrief

 

 

Werkfestival Groningen

Technopark nam op 31 oktober 2018 deel aan het werkfestival in Groningen op het suiker-unie terrein. We kregen van Synwood trappen een showmodel voor in onze stand en onze leerling Tom had in de werkplaats een HSB element in elkaar gezet. Bepakt en bezakt vertrokken Nynke en Jorine naar Groningen om alles op te zetten. De dag daarna barstte het festival los en stonden Nynke, Jorine en Maarten klaar om de mensen in de stand te ontvangen en te informeren. Er werden meer dan 8000 bezoekers verwacht en wij hebben het dan ook de hele dag door druk gehad. Erg veel potentiële Technopark toppers gesproken waarvoor we een collectieve testdag /meeloopdag gaan organiseren. Een leuke dag, met een fantastische uitkomst!   Zie onderstaand Youtube filmpje voor een impressie van de dag.

Video

 

 

Open dag Technopark 2018

Op woensdag 21 november 2018 zullen Technopark, Bouwmensen én het Friesland college haar deuren openen voor een open dag! Ben jij geïnteresseerd in één van de BBL opleidingen richting hout en bouw? Of wil je graag aan je vader / moeder / gezin laten zien waar jij scholing krijgt?

Dan is dit de uitgelezen kans om een langs te komen voor meer informatie!

De koffie staat klaar, samen met diverse leuke activiteiten!

Meld je aan via Facebook!

 

 

Nieuwsbrief: "Slaap jij goed?"

Goed slapen is de basis voor een energieke dag en een goed humeur. En het is heel belangrijk voor je gezondheid. Wil je meer en beter slapen en elke dag fit opstaan? Lees dan deze nieuwsbrief met tips, informatie, cursussen en meer.

 

Lees hier de nieuwsbrief

 

 

Kansen voor werkzoekenden met affiniteit voor hout

Op donderdag 8 maart zetten opleidingsbedrijf Technopark, UWV en de gemeente Heerenveen hun handtekening onder een bijzonder arrangement: door samen te werken komt de vraag naar goed opgeleide houtbewerkers vanuit de houtindustrie en de behoefte aan werk van werkzoekenden, dichter bij elkaar.

Binnen het Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt slaan Friese gemeenten, UWV, Caparis, NEF en Empatec de handen ineen. Door dit samen te doen met de 25 Friese houtbedrijven die zich verenigen in Technopark, ontstaat de mogelijkheid om werkzoekenden binnen de hele provincie een opleiding en een baan aan te bieden

Bekijk het hele nieuwsbericht hier