CV tips

Wij hebben in de afgelopen tijd heel erg gemerkt dat onze mannen en vrouwen het hele sollicitatieproces moeilijk vinden, omdat ze niet precies weten wat ze moeten doen. Met wat CV tips en handigheden van ons, solliciteer jij straks met gemak en plezier op die leuke vacature van houtskeletbouwer of machinaal houtbewerker!

We beginnen met het geven van 5 tips voor het maken van een goed cv. Je cv is namelijk je visite kaartje bij een sollicitatie. Een goed uitziend cv samen met een eventuele motivatiebrief zorgt er voor dat een werkgever een goed beeld krijgt van wie jij bent. Je werkervaring en vaardigheden kunnen worden uitgelicht en op basis daarvan kan een werkgever kijken of jij geschikt bent voor een functie. Het kan zijn dat je in je cv dingen zet die van invloed kunnen zijn op onze beeldvorming van jou. Dus zorg er voor dat je deze fouten niet maakt!

1. Zorg dat je persoonlijke gegevens correct zijn.

Het klinkt misschien logisch, maar check voordat je je cv verstuurd of alle persoonlijke gegevens nog kloppen. Wij zien het maar al te vaak dat we iemand willen bellen en dat het nummer niet klopt of dat er een typ fout staat in het mail adres. Het staat niet netjes dat er gelijk bij de persoonlijke gegevens al een foutje staat. Kijk daarnaast even of het mail adres wat je gebruikt wel zakelijk is. Een duidelijk mail adres bijvoorbeeld je voor- en achternaam@email.com. Kikkerbil2001 @ email.com was een heel leuk mailadres toen je jonger was, maar nu zal niemand je serieus nemen en daarbij geeft misschien ook een verkeerd beeld van wie je nu bent.

2. Lieg niet in je cv.

Je wil jezelf zo goed mogelijk uit de verf laten komen en bedenkt er her en der wat vaardigheden of werkervaring bij. Nooit doen! De werkgever kan elke werkervaring die op je cv staat checken door een referentie op te vragen. En dit wordt tegenwoordig ook grondig gedaan. Daarbij kan je het niet waarmaken als je aangenomen bent wat weer zorgt voor veel frustratie van beiden partijen. Zorg dus dat je geen misleidende dingen in je cv zet. Je bent wie je bent en dat is goed genoeg!

3. Kijk naar het soort cv.

Zorg dat je cv een weerspiegeling is van jezelf.  Een uitzendbureau ziet soms wel tientallen cv’s op een dag. Zorg dat de jouwe hier uit springt. Dit kan je doen door de opmaak aan te passen, een goede foto er bij te plaatsen of gebruik te maken van kleuren. Op deze manier zal jouw cv meer opvallen dan de anderen. Daarnaast is het goed om eens te kijken of je cv niet in een moderner jasje gestoken kan worden. Kijk eens online, daar zijn veel nieuwe ideeën op te doen als je zoekt op bijvoorbeeld “moderne cv”.

4. Vergeet je hobby’s niet.

Wij bij Technopark vinden het erg interessant om te weten of je bijvoorbeeld in je vrije tijd elk uurtje doorbrengt in je hobbyschuur waar je de mooiste dingen van hout aan het maken bent. Als je  wellicht niet genoeg werkervaring hebt om je gelijk aan het werk te krijgen, maar kunnen we altijd kijken of we je kunnen omscholen. Daarnaast zeggen je hobby’s ook weer iets over wie jij als persoon bent en welke vaardigheden jij dus nog extra hebt.

5. Loop alles nog eens na.

Het is erg belangrijk om je hele cv nog eens helemaal na te lopen. Op deze manier kan je er nog wat spelfouten uit halen en wellicht zinnen anders verwoorden. Zorg dat alles op dezelfde manier is uitgelijnd en ingevuld. Door op deze kleine maar belangrijke dingen te letten zal je cv er professioneel uit gaan zien.

Deze blog is geschreven door